čtvrtek 8. srpna 2013

Kapsář do auta

Dneska jsem si řekla, že nebudu pracovat, budu si jen lepit fotky z loňské dovolené a výletů a sednu si na chvilku ke stroji. Úkol mi vymyslela švagrová, potřebovala kapsář do auta. Donesla mi jeden igelitový bez kapes, podle něhož jsem ušila ten dnešní.
Z látky jsem vystřihla základní tvar a z rubové strany upevnila tenkou nažehlovací výztuž pro zpevnění.
Pak jsem z obdélníků dvou látek připravila budoucí kapsy. Každý obdélník jsem přehnula lícovými stranami k sobě, sešila dvě strany, jednu nechala volnou na přetočení, odstřihla rohy, přetočila, přežehlila, budoucí horní hranu kapsy ještě přejela na rysku patky rovným stehem.
Spodní kapsy jsem chtěla volnější, aby se do nich vlezla i nějaká širší věc, takže jsem uprostřed vytvořila sklad, při přišití spodní linie jsem i jej přejela rovným stehem a cik cakem. A pak jsem středem látky směrem nahoru vedla další rovný steh, a tak vlastně vznikly dvě kapsy.
Poslední kapsy z druhého obdélníku vznikly zcela analogicky, jen bez skladu, pouze jsem obdélník přiložila a vyměřila si místo, kde měly vzniknout budoucí tři kapsy.
Ještě přišít suchý zip... a blížíme se do finále, už jen vytvořit si dostatečně dlouhý šikmý proužek a celý výrobek jím olemovat. Zaoblená místa mi moc lehce nešla, ale nějak jsem to zvládla:-)
Toť výsledek:
Uvidíme, jestli suchý zip bude na udržení všech věcí stačit, dole jsou ještě šňůrky pro spodní zachycení kapsáře:-)

3 komentáře: