pátek 13. září 2013

Podzimní taštičkování

Byl pozdní večer, první máj... Ale ne, to nebylo u nás:-) Takže znovu.
Byl pozdní večer, září (tedy jako měsíc), slunce již zalezlo za kopečky, prší a pochmurná podzimní atmosféra mě nalákala na šití. Už jsem měla vybráno, do čeho bych se chtěla pustit. Maruška na svém blogu zveřejnila postup na krásné taštičky. A protože ráda obdarovávám své bližní, ušila jsem rovnou tři. Jenže to bych nebyla já, kdybych opět něco nezvrtala. Tentokrát jsem poprvé zkoušela quiltování. Sice se jednalo pouze o kousek látky (prostřední vzorované), nicméně aspoň vím, co bude zapotřebí natrénovat. Pokud máte někdo nějaký šikovný tip, jak na to, budu moc ráda.
Uběhl asi týden a já na jedněch zajímavých stránkách nalezla návod na krásnou taštičku na tablet a telefon či jiné nezbytnosti. Na mě byla moc veliká, já potřebovala nějakou menší do kabelky, proto jsem si rozměry upravila.
 
 
 
Pokud se vám zdá, že vrchní zip vypadá divně, zrak vás neklame:-) Bohužel jsem opět něco neudělala pořádně, toto je výsledek. A i díky tomu se mi pak špatně všívala podšívka. Taštička je však určena pro mě, tudíž jsem nic neopravovala a nechala si vše tak, jak to vidíte:-)
V nedokonalosti je krása a v kazech lidskost, že?
Děkuji milým čtenářkám za pozornost a povzbuzující komentáře:-)

13 komentářů:

  1. Ahoj Hani, koukám že zipy všívat umíš, řekla bych že líp než já:-)) Ty přece žádný návod nepotřebuješ:-))
    Taštičky jsou parádní!
    Ajka

    OdpovědětVymazat
  2. Spíš se mi to někdy povede (viz taštičky nahoře) a někdy mi ten konec udělá nějakou neplechu (viz dole). Na těch fotkách to jen není tak zřetelné:-)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani napadlo mě, šiješ ty zipy zipovou patkou?
      Všívala jsem před chvílí zip do tašičky a vzpoměla jsem si na tebe:-)
      A neplechu může udělat i stroj, taky mi někdy uprostřed šití začne stávkovat. Ono to na tý fotce nejde poznat:-)

      Vymazat
    2. Ajuško, zipovou patku se snažím používat, tady použita byla, ale ten zip nahoře mě zlobil při sešívání začátku a konce, když jsem sešívala boční stěny a přešívala jsem přes zip. Nevím, jestli jsem obě části zipu na sebe položila správně a neuhlo mi to, nebo jsem udělala chybu v postupu, není to v té látce hezky schované. Za radu budu vděčná. O stávkování stroje ani nemluvím, najednou se mi začaly drhnout nitě a nevěděla jsem proč:_) Jsem myslela, že s tím seknu:-)

      Vymazat
    3. Hani někdy stačí jen vyvlíct a znovu navlíct nitě. Jindy zas stroj stávkuje, že potřebuje vyčistit a namazat.
      Řekla bych že ti asi uhly části zipu. Šiju taštičky stejně jak Maruška a v postupu se snad chyba udělat nedá, je jednoduchý. Možné taky je, že látka byla pružná nebo byla špatně střižená. Já mám sublimační lepidlo na látky, a ten zip si prostě na látku přilepim. Prodávají sprey i tyčinky. Nebo si kup pavučinku, ustřihni proužeček a opatrně špičkou žehličky na látku ten zip přilep. Pak se zip ani nehne:-))

      Vymazat
    4. No, taky myslím, že mi ten zip uhnul. Děkuji za tip s pavučinkou, tu doma mám, to bych mohla zkusit. A k čemu se ještě používá to sublimační lepidlo? Když už bych si ho časem koupila, tak ať znám jeho možnosti:-)

      Vymazat
    5. Třeba při quiltování můžeš místo špendlíků použít lepidlo. Slepíš sendvič k sobě:-)

      Vymazat
  3. Jeeeminenku Hanko to sú nádherne praaacičky. Super taštičky a puzdro na tablet veľmi vydarene. Si veľka šikovnica. Ja som ušila ďalšiu lebo tiež rada obdaruvávam :-) o chvíľku hodím na blog...Pozdravujem ťa a prajem krásny deň.

    OdpovědětVymazat
  4. Jeeeminenku Hanko to sú nádherne praaacičky. Super taštičky a puzdro na tablet veľmi vydarene. Si veľka šikovnica. Ja som ušila ďalšiu lebo tiež rada obdaruvávam :-) o chvíľku hodím na blog...Pozdravujem ťa a prajem krásny deň.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji:-) Jsem moc ráda, že se líbí:-)A tvůj návod byl skvělý, to jsem prostě musela dát:-)))) A pokud bych mohla prosit, nebyl by návod či rada na to, jak se quiltuje?

      Vymazat
  5. Krásné, praktické taštičky. Dumám jestli taky nějakou nepotřebuju :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Páni, to je parádní nadílka :) .. to se už chystáš na Vánoce? .. že šiješ ve velkém ? :-)

    OdpovědětVymazat