pátek 9. května 2014

Kelímků a chňapek není nikdy dost

Šití kelímků mě docela chytlo. A tak jsem ke kočičímu musela vytvořit další. Levandulový si nechám, ostatní poputují dál. A patrně ani tyto nejsou poslední:-)
 
 
 
Minule jsem žádnou výztuž do boků nepoužila, nyní jsem zkoušela penefol, kliženku i jejich kombinaci:-) Nejlépe se šilo s kliženkou, nedělala mi pod strojem takovou "paseku" jako penefol, s tím jsem trochu bojovala. Ale co do pevnosti nemá penefol konkurenci:-)
Včera večer jsem spíchla ještě několik chňapek podle jarního Love Bellet Fabrics 2013.
 
Manžel konstatoval, že výkroj u palce by měl být rozhodně větší. Na moji ruku sedí, ale jemu to docela vadí, takže příště nedostatek napravím. Lem jsem z jedné strany přišila strojově, z druhé jsem ho dnes dopoledne dokončovala ručně. Stříbrný materiál je zaro zakoupené přímo v Polytexu, mělo by být odolné vůči teplu a je určeno přímo na takováto dílka. Vyzkoušíme, uvidíme:-) Snad se sada jako dárek pro tchána bude líbit a využije je.
Pár pohledů na naši skalku
 
 
Jak vidno z fotek, u nás ještě stále svítí sluníčko
Přeji krásný nastávající víkend. H.

10 komentářů:

  1. Šikovné kelímky a chňapky nemají chybu. Praktický dárek pro tchána. Na zahrádce to máš také moc pěkné. Jak Ty to s tím časem děláš ??? Zdravím.M.

    OdpovědětVymazat
  2. No jak, dnes mám prostě volno:-))) Jinak bych to nestihla:-)

    OdpovědětVymazat
  3. Hani nedostane celá třída na konci roku kelímky? Budou koukat!!
    Chňapky vypadají móc dobře! Zaro jsem ještě nezkoušela, dávám normálně dvojitý hadr na podlahu, ten bílý, a je to v pohodě:-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já spíš uvažuji, jestli jim nevytvořím záložky:-)))) To by taky koukali:-)
      CHňapky vždycky nějak opálím, tak jsem se rozhodla zkusit něco jiného, co snad déle vydrží. Ještě si je chci ušít do své kuchyně:_)))

      Vymazat
  4. Kelímky jsou suuper a chńapky ty u nás také jen hoří:o))), Hani povedlo se ti to všechno:o)

    OdpovědětVymazat
  5. Jééé, takové báječné kelímky vidím poprvé, moc hezký nápad. No a zrovna je chňapková sezóna, začínají grilovačky. Moc povedené kousky :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zrovna jsem střihla na další dva kelímky:-) Kelímky Ivanka Havelková skvěle vychytala a dobře se šijí.

      Vymazat
  6. Hani, pěkně jsi se rozjela. :-) Kelímky super a sada pro tchána se mi také moc líbí. Ukuchtil něco dobrého ( za odměnu)? ;-) Ukázky skalky jsou také prima.:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji:-) Tchán griloval a masíčko bylo mňamózní:-)

      Vymazat