neděle 26. října 2014

Jak zpracovat zbytky látek?

Na stránkách www.bellet.cz jsem viděla několik ukázek toho, jak děvčata zpracovávají i nejmenší kousíčky látek, až jim nakonec nic nezbyde. Hromádka odstřižků vedle mého stroje již byla docela veliká, přímo si koledovala o rozřezání na pásky o různých šířkách. 
 
Pruhy stačilo jen rozdělit podle barev, vyžehlit, sešít, prošít na tenoučký termolín (80g), vytvořit záložku, opět sešít s dalším kusem látky, otočit, naposledy posešívat a bylo hotovo:-) Zní to jednoduše (což by i bylo, kdyby mě při poslední fázi práce nezlobil stroj, začal vynechávat stehy), jen jde o časově náročnější práci. Nicméně výsledek se mi moc líbí.
 
 
 
Až po konečném sešití jsem si všimla, že jsem top chybně otočila...
...a záložku upevnila opačně (vůči písmenkům v prostředním obdélníčku)

Až obaly časem rozdám (jsou určeny na dárky pro nejrůznější příležitosti), asi se pustím do dalších, vedle stroje mám ještě jednu velkou krabici s kousky látek:-) A synovec Honzík také vyjádřil přání, že by jeden potřeboval. Přece jen už se učí v první třídě číst, nepochybuji, že na Vánoce už dostane knihy určené pro první čtení:-)

Teploty sice padají dolů, hodiny se přetočily, ale podzim nám ještě připraví jistě spoustu radosti.
H.

4 komentáře:

  1. Ahoj Hani, moc hezky sis pohrála. Prima dárečky. :-)Taky by se mi hodily, ale ještě jsem se k nim nedokopala. ;-) Měj se hezky. :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Hani, moc pěkné obaly. Dobrá inspirace. Mám také hodně zbytečků látek, musím něco ušít. M.

    OdpovědětVymazat