čtvrtek 19. března 2015

Bločky X. a peněženky:-)

Poslední bloček je za mnou a sešívání topu přede mnou:-)
Mým prvním projektem ze speciálu Marina Quilt se stala peněženka. A hned v dvojnásobné náloži:-)))) Nejtěžší na celém projektu bylo našití lemu, ale nakonec jsem to nějak zvládla. Postupovala jsem podle návodu, kde se vycházelo z pruhu látky o šířce 4,5 cm. Ale já bych klidně půl až jeden centimetr ještě přidala. Musela jsem totiž před ručním přišívání obě peněženky (šila jsem je totiž zároveň při jednom postupu) zastřihnout. Nicméně nakonec zvítězil můj duch nad hmotou a dobojovala jsem:-)))
Malá a velká:-)
Jednou kapsička na drobné na magnet, podruhé na zip:-)
 
 
 U této jsem použila čtyři látky z bordel balíčku od Ivanky Havelkové. A nakonec i kousek páté do vnitřní kapsičky a oddílu na karty, protože i tak mi zbytečky nestačily:-)))
 
 
 

Novinkou tohoto týdne je, že jsem si pořídila nový stroj. Ten vyfotím ale zase až příště, až bude v provozu:-) A ten "starý" (zhruba 2,5 roku) jsem vystavila na wwww.bazos.cz, takže pokud byste potřebovali šicí stroj, můžete nakouknout:-)

 
 A k dokoupení mám i patky, které nyní mám i u nového stroje, proto je prodávám:-)
Užijte si zítřejší částečné zatmění slunce:-) A snad už sluneční erupce uklidní:-)
H.

4 komentáře:

  1. Hani, bloček je moc pěkný. Peněženky jsou super, krásně vypracované. Tleskám. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji:-) Peněženky mohly být i lepší, ale snad nedostatky jejich funkčnost přebije:_)

      Vymazat
  2. Na tlusté peněženky jsou 4,5cm málo. Stačí když použiješ jinou výztuhu a hned to nesedí. Znáš to, ne? Dvakrát měř, jednou řež.-))))
    To jsem ti šila Míšovi peněženku, změřim stovku, zapíšu 11cm a jedu. Na konci si to tak zálibně prohlížím, jak se mi povedla, ale tak se mi zdála nějak krátká .... no tak vezmu stovku a zírám ..... ale jako fakt nechápu, jak jsem si místo 14 mohla napsat 11 .-))))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No právě! Ale něco mi říkalo, ať se nedržím jen podle návodu, ale ať ještě kousek látky přidám. ale já ne, svůj vnitřní hlas nějak neumím poslouchat:-) No tak jsem to musela řešit jinak, protože lem té větší peněženky jsem nemohla párat a řezat jiné látky. Už totiž nebylo do čeho:_))) Ta vyšla opravdu na chlup:_)

      Vymazat