úterý 23. června 2015

Zavinovačky pro porodnici

Mám ráda akce, u nichž přesně víte, co se potřebuje a jak se to využije. A hlavně po vás nikdo nechce finance. Kolikrát totiž nemáte jistotu, že budou stoprocentně využity k účelům, jež jejich propagátoři hlásají. Proto jsem si oblíbila charitativní akce, které jednou za čas zorganizuje někdo z týmu marinek, nejčastěji Ira (má i prodejní profil na Fleru). Vyrobíte určitý produkt a pošlete jej na vybrané místo. V loňském roce jsem se zúčastnila šití pro dětské onkologie, nyní je na řadě jedna brněnská porodnice. A ani mě netrápí, že z Brna opravdu nejsem:-)
Když se Iře narodil vnouček, všimla si na novorozeneckém oddělení sepraných zavinovaček pro miminka. Bylo to těsně předtím, než jim přišly nové. Ale jelikož se pořád perou a žehlí, po necelém roce vypadají opět podobně. Vše je to i o penězích (jako všude jinde), proto pomoc marinek zamířila tentokrát tam (my je šily podle návodu zde). Snad jim naše výrobky (poslední cifra se pohybovala lehce přes 30 kusů) budou sloužit, co nejdéle to půjde. Děťátka si to určitě zaslouží.
Základ tvoří čtverec
Na něj jsme přišívaly suchý zip a tkanice
Modelka-má panenka z dětských let



Mějte se krásně, i když venku prší:-)
H.

4 komentáře:

  1. prima akce a záslužný čin! jsou krásné.

    OdpovědětVymazat
  2. Ta je fajn, že šijete, jen ten střih podle Zuzky není moc dobrý. Obzvlášť ty zipy jsou na úplně špatném místě a děti nejsou správně zavinuté. Vyzkoušeno. Musela jsem je na své potomky přešívat a zavinky jsou i hodně vysoké a to měl každý 3 kila. Na novorozeňata by stačila i 70x70. Musím to tam pod ten Zuzčin návod napsat taky. Takže díky za článek, jdu to tam doplnit, už se na to chystám dlouho

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pravda, když jsem zabalila tu panenku, taky jsem si všimla, že by to chtělo upravit. Ale ty tkanice to naštěstí jistí. Pokud bych šila znovu, rovněž bych upravila. A na větší mimi měla uvedený rozměr 90x90cm, to už mi přijde moc, ale nemám v okolí mimi k vyzkoušení:-)

      Vymazat
  3. Takovéhle nezištné akce jsou moc fajn, vážně tleskám! :-)

    OdpovědětVymazat