pátek 25. srpna 2017

Deka pro neteř

Už nějakou dobu mi doma ležely bločky z obálkového swapu. Barevně jsou velmi různorodé, nicméně jakmile jsem si je domů přinesla, věděla jsem, že je zakomponuji do dětské deky. Ještě mi zbývalo vymyslet jeho koncepci, ta dozrála až tento týden. Ale když už jsem si připravila věškerý materiál, vše do sebe zapadalo tak, jak mělo:-)

Bločky jsem lemovala materiálem z kolekce Bylinek. Protože jsem věděla, že na spodní část deky použiji oranžový flís,  odstín lemu "obálek" i celé deky je laděn do této barvy.
Poté jsem si prošla zásobu svých dětských látek a přikládala je k hotovým blokům o velikosti 12 palců. Do deky tedy byly začleněny ty, které mi k nim ladily nejvíce. Zároveň jsem ráda, že jsem našla obrázek jakéhosi krysáka. Neteřinky totiž mají nového domácího mazlíčka-potkana. A tento mi jej maličko připomíná, vzdáleně:-)))
Další bločky:




Celkově je mé prošití deky meándry velmi amatérské, ale malá neteř snad nebude ke své tetě tak kritická:-) Spodní část s flísem mě docela pozlobila, asi jsem ji při tvorbě "sandwiche" málo natáhla:-)
Další dárek na Vánoce je tedy hotov a mohu se vrhnout na další kousky:-)))
Přeji krásný zbytek léta.
H.

7 komentářů:

  1. Hani, deka se Ti tůůůůze povedla. Barvy jsou pěkně vyladěné a pěkné prošívání meandrů. M.

    OdpovědětVymazat
  2. Páni, ta je nádherná, já opravdu smekám! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Holky, moc děkuji za pochvalu. Kdyby nebylo swapu, asi bych stále dumala nad tím, jakou deku neteři ušít, takhle už jsem měla linku a dost mi to pomohlo:-)))

    OdpovědětVymazat
  4. Paráda. Velký obdiv za ten flís, to jsem si zatím netroufla. Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si sice troufla, ale není to úplně ono:-) A od tebe pochvala sakra hřeje u srdce:-)

      Vymazat
  5. HANKA SUPER SES SIKULKA A MAS VELKOU FANTAZI ANAPADI.
    ZDRAVIM Karin

    OdpovědětVymazat