neděle 7. října 2018

Charitativní šití do porodnice

Velice šikovná dáma Ira zorganizovala v Eviklubu charitativní šití do malé porodnice v Ivančicích. Jednou už jsme takovu akci absolvovala, takže jsem se rozhodla přidat znovu.

Návod zde:
http://zuzkasim.blogspot.com/2012/03/zavinovacka-pro-miminko-fotonavod.html

Původně jsem chtěla šít jen maximálně dva kousky z nějakých dětských látek, které již neupotřebím. Pak k nám v září přijela kamarádka a dovezla mi kusanec látky, byly jej asi 4m o šířce 1m. Hned jsem věděla, že z ní budou zavinovačky.
Kamarádčina babička byla stará dáma, která kdysi hoooodně šila. Vyklízeli její byt, protože už se nepočítalo s tím, že se tam vrátí. A když už nějaké věci odklízeli, rozdávali, vzpomněli si i na mě. A ať si s látkou dělám, co chci. Tak jsem si řekla, že zavinovačky budou jasná volba a ušiju jich tolik, kolik to půjde (jsem ještě nevěděla, že je materiálu tolik, já jej totiž hned strčila do pračky a moc jej nezkoumala). Nikdo netuší, proč zrovna takovou látku stará paní kupovala, když už jsou všichni nějakou dobu dospělí.
A tak jsem řezala, řezala ... a materiálu vyšlo na pět zavinovaček.
Další týden paní zemřela. A tady je potvrzení toho, že koloběh života funguje. Někteří odcházejí, jiní přicházejí. Myslím si, že by měla z využití materiálu radost.


Krom toho jsem měla od září svůj stroj v servisu. A už mě svrběly prsty, tak jsem nechtěla čekat, až jej budu mít zase zpět, neboť se mi tu kupí jiná práce. Mamka měla u sebe nevyužitý kufříkový stroj Veritas. Půjčila mi jej. Ze začátku mi to s ním ale vůůůůbec nešlo, na tak staré mašině jsem šila maximálně jako dítě rovně, když mamka dovolila, abych si k němu sedla. Říkala jsem si, že bych mohla na zavinovačkách šití s ním potrénovat. Takže..jen doufám, že nikdo nebude zkoumat, zda jsou stehy stejně dlouhé apod. Užitná hodnota v nich je:-)
H.

7 komentářů:

  1. Opravdu ukázkový případ koloběhu života...
    Zavinovačky jsou boží, ten komiksový motiv je zajímavý :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To ano. Ještě mi kamarádka napsala, když jsem jí fotky poslala, že by se to babičce určitě líbilo.

      Vymazat
  2. Krásna práca :) Tiež som sa dávnejšie zúčastnila, teraz so ani nevedela, že to beží :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, to teď běželo čistě přes Eviklub. Dříve se to organizovalo u Bellet.

      Vymazat
  3. Moc hezké zavinovačky, ta látka na nich vypadá dobře. A krásný příběh k tomu.

    OdpovědětVymazat
  4. Pěkné zavinovačky. Je moc super, že to jde na dobrou věc.

    OdpovědětVymazat
  5. Hani, moc pěkně jsi to ušila. Hezké dárky a i s příběhem. M.

    OdpovědětVymazat