středa 9. ledna 2019

Swiss Beauty BOM

Huráááááá!!!!!!!!!!!!!! Dobojováno!!!!

V průběhu roku jsem postupně ukazovala, jaké bločky našívám s pomocí projektu Swiss Beauty BOM. Cílem bylo ušít si deku. Nicméně člověk míní, osud mění, má tvorba nabrala jiný směr. Tedy ne ke mně.
V sobotu jdeme na rodinnou oslavu, můj strýc oslaví nádherné kulatiny. Skvělá příležitost pro osobní dar. Nevšední, jaký by jinak patrně nedostal. Krom toho se už několikrát zmínil, že se mu moje šití líbí, takže doufám, že teď tomu nebude jinak:-)
Když už jsem měla v prosinci bločky hotové, chtěla jsem do ní všít něco navíc. Jiného, speciálního. Nenapadlo mě to hned, ale pak mě něco osvítilo. Vždyť už mám doma několik let látku do tiskárny! Konečně příležitost ji vyzkoušet. Opět se však nic nedělo dle mých představ. Moje tiskárna už je asi dost stařičká a tisk nebyl kvalitní. Takže jsem pátrala po tiskárnách v okolí, ale ty již nepřijímaly objednávky, i když jsem chtěla vytisknout jen dvě strany A4. A když už jsem to chtěla vzdát, zachránil mě kolega. K tomuto tisku je zapotřebí inkoustová tiskárna. Tu on měl a bez problému mi fotky vytiskl. A od předvánočního času jsem se pustila do kompletace.
Látky, které jsem zvolila, jsem získala z vícera zdrojů. Na PW bločky použity kousky od Bellet, dnes známou pod jménem Pepitta, ale materiál již neprodává. Bylinky v bílé barvě ke mně velmi rychle doputovaly z Ardeka Brno. A pro Toscanu v modré a béžové barvě jsem si dojela do Frýdku k Evce z Báječného šití. A když už jsem tam byla, zakoupila jsem i mikroplyš na druhou stranu deky.

Když už byl top hotový, čekalo mě to nejhorší, quiltování. Vše jsem prošívala sama, mikroplyš mě občas pozlobil. Ale nakonec zvítězil duch nad hmotou a já deku úspěšně došila (je jedno, že dost amatérsky, ale od srdce:-). Tedy nejen ji, z prvního bloku, který jsem ušila ve větší velikosti, než měl být, jsem spíchla ještě polštář.

Dost slov, podíváme se na výsledek:-)))
 


Mí prarodiče
Na klíně mé mamky sedím já, u jejích nohou má sestřenka. A na vedlejší fotce je můj bratranec, já a můj starší bratr.
Strejdovi synovci
Mí prarodiče se svými dětmi:-)
Strejdova svatební fotka

Strejdovy vnučky




Na fotce to není moc vidět, ale do kytky jsem vyšila strejdovy iniciály








Záda z mikroplyše. Je krásně heboučký, hřejivý. Ale šít s ním bylo za trest:-)




 A poslední třešnička na dortu:


V mikroplyši jde vidět i otisk mé dlaně:-)
Několikaměsíční práce tedy došla svému cíli. Dodatečně doplňuji foto z předání:-)


V tomto roce přeji i vám řadu úspěšně dokončených projektů všelikého druhu:-)
H.

11 komentářů:

  1. Hani, to je nádhera. Strýc bude určitě s dárkem spokojený. M.

    OdpovědětVymazat
  2. ... wow, nádherná deka, netradiční bloky, krásná práce, moc se mi líbí. Strýc bude určitě hodně spokojen. Je to úžasný, jedinečný a luxusní dárek. S dovolením si deku "připíchnu" na Pinterest, pokud by to vadilo, zruším.
    Pohodové dny Miluška

    OdpovědětVymazat
  3. Páni, tak to sis pěkně mákla, obdivuji tvoji trpělivost!

    OdpovědětVymazat
  4. Holky, před pár hodinami předáno a sklidila strejdův obdiv. Hlavně i díky tomu, že byla od srdce, ne jen koupená věc, jejíž výběr vám zabere pět minut, zaplatíte a jdete (teď jsem to hodně bagatelizovala, ale tak to řekl strejda). S tetou jsou milovníci karavanu, takže už má i určeno své místo, bude je doprovázet na cestách, přikrývat se budou svou rodinou:-)

    OdpovědětVymazat
  5. Hani, tak to je super, že se líbí. Vždy na cestách s karavanem si na Tebe vzpomene. M.

    OdpovědětVymazat