úterý 25. března 2014

Mé hranaté kruhy neboli dordoletky podle Mariny Quilt

V rámci dalšího šicího projektu z únorové Mariny Quilt 2014 jsem si pořádně zopakovala matracový steh a také si připomněla, jak nám ve škole říkali něco o tom, že čtverce nejsou kulaté. Proto já vypracovala hranaté kruhy:-) Ivanka Havlová - Bellet nazvala tuto kapsičku Dordoletka. Název je sice krkolomný, ale musím uznat, že se tvořily velmi příjemně a ani mi nevadilo ruční zapracování téměř všech částí.
Pohled zepředu-patrné poutko např. na kroužek na klíče
Zadní strana
Vnitřek
 O víkendu můj mlsný manžel dostal chuť na nějakou banánovou buchetku. Není problém, na netu je receptů spousta. A já si vybrala tento. Výsledek skvělý, doporučuji vyzkoušet:-)
Na konci to tak zcela nevypadá, ale opravdu je v buchtě banán:-)
Banánová vrstva se překryje zbylým těstem
Výsledná mňamka-jednoduchá a rychlá
A víc jsem toho během minulého týdne nestihla, dohnala mě jarní únava:-) Mějte se krásně a užívejte slunečné dny (i kdyby pršelo-trošku oxymorón, ale to nevadí:-).

10 komentářů:

  1. To jsem zrovna asi ve škole chyběla, když se ty hranaté kruhy probíraly ...... no věřila bys tomu, že já si myslela, že je to normálně kulaté???
    Koukám že mlsné muže máme všechny ... a to já si vždycky myslela, že to jen ten můj :-)))) Včera jsem koupila dvakrát Metro dezert, snědl obě na posezení ... se z něj někdy picnu:-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dezert Metro jsem neměla snad od školy:-) A to už je let:-))) Vím, že se stále dělá, ale zatím jsem jej nějak někoupila. Asi si z nostalgie budu muset jeden koupit:-)))

      Vymazat
  2. Ty Dordoletky vypadají skvěle a s tou buchtou mi jen děláš chutě.
    Můj muž bohužel na sladké moc není, takže když něco upeču, tak abych si to snědla sama, protože "on už si jeden kousek vzal" :-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No tak u nás toto nehrozí:-) Naštěstí, tím pádem můžu péct a nebát se, že zbyde jen na mě:_)))

      Vymazat
  3. Já asi přetahuju, ty krásné dordoletky jsem četla jako zadní část lidského těla, fakt už bych měla vypnout :D.

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj Hani, moc hezké látečky sis na ně vybrala. :-) Buchtička vypadá moooc lákavě. O víkendu zkusím, dík za tip. Můj muž také patří do skupiny "všežravců", tak nemusím mít strach, že na to budu sama. ;-)

    OdpovědětVymazat
  5. Mňáááám, tak tu by jsem si dala:o)), byla dobrá, co????:o)))

    OdpovědětVymazat