pondělí 1. prosince 2014

Aby měl Mikuláš co nadělovat:-)

Sotva jsme zapálili první svíčku na adventních věncích, už nám v pátek na dveře zaťuká Mikuláš. Tento štědrý pán se svými pomocníky většinou nadělují hlavně něco na zub, ale synovci projevili přání, že by chtěli i něco jiného. Neteř již dostala velký adventní kalendář, takže proto teď zmiňuji jen ty dva rarachy.
No, čert je asi do pekla neodnese, zas tak zlobiví nejsou:-)
Honzík se letos vrhl do víru školní docházky, a protože se rád učí číst, přál si obal na knihu z látek, které si v mé zbytkové krabici vybral sám. Nesměl chybět oblíbený pirát ani motýlci.
Dominantu tvoří kousíček zahraniční látky s běžcem, z níž měl před pár lety manžel tašku
 
Kočička a pejsek se na nás pouze "prdelí":-)
 
Obal bez knihy:-) Je vidět snaha o ozdobný steh, ten se mi moc nepovedl, příště vynechám, moc vrsten látek tomu nesvědčí.
 
Pro Vojtíka jsem sháněla traktůrkovou látku, kterou jsem si nakonec odvezla ze srazu marinek. Synoveček z nich měl takovou radost, že s nimi dokonce přenocoval v postýlce a na druhý den jsem mu dva traktůrky musela přišít aspoň na tepláčky. Ráda bych mu z nich vyrobila beranici podle letošní únorové Mariny Quilt, akorát na ni ještě nevyšel čas, proto jsem se večer vrhla na čepici podle jednoho ze starších čísel bývalé Mariny.
Jede traktor, je to zetor, ...
 

Oba synovci včera přiložili ruce k dílu a pekli jsme perníčky. Jeden ujídal těsto, druhý upečené kousky, ale v tak velkém množství, že jsem málem neměla dnes co fotit:-) Ale část jsme zachránili a na vánočním stole nějaké dozdobené kousky budou.
 
Přeji vám krásný adventní čas prožitý v klidu a s minimem stresu.
Hanka

6 komentářů:

  1. Hani, obal na knížku pro Honzíka je senzační. A Vojtíšek bude v traktorové čapce fešák.M.

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuju. Taky jsem zvědavá, jak to dopadne, asi se budu muset zajít mrknout, jak bude Mikuláš nadělovat:-))))

    OdpovědětVymazat
  3. No páááni .... ty už máš napečeno?? Normálka mám mindrák, já stačila jen na Mikuláše nakoupit pár sladkostí, a ty ušito:-)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Obal mám ušitý už snad měsíc, jen nebyl vyfocen, ale oerníčky a čepici jsem dělala vše v neděli. Nechtělo se mi uklízet, vánoční úklid mě nebaví:-))))

      Vymazat
  4. Ahoj Hani, vše máš moc pěkné. Kluci budou mít určo radost. :-) Já zatím ani nestíhám úklid, ani pečení, vymýšlím pro děti ve škole... ;-) Pěkný předvánoční čas. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj:_) Taky ještě tvoříme ve škole, ale tohle jsem si nemohla nechat ujít:-) A o Vánocích asi padnu a ani se nehnu:_))))

      Vymazat