pátek 13. července 2018

Planetková deka pro synovce

Musím se vám pochlubit, i když dílo ještě není v samotném závěru (ale protože ty umím i pokazit, pro jistotu vkládám fotky polotovaru:-)
Synovec si přál novou deku, nějakou už trochu dospělejší. Společně jsme vymysleli, že ji uděláme planetkovou, hvězdnou, prostě vesmírnou. Z látek z kolekce Across the Universe jsem už šila kabelku, batůžek i obal na knihu, takže jsem šla na jistotu a materiál doobjednala. Centrální panel jsem koupila u Jindřišky Moravcové-je totiž fosforeskující, večer zajímavě svítí:-) A objevila jsem u ní další látky z podobné kolekce, Out of this World. Když si člověk myslí, že má vše, a začne šít, materiálu začne ubývat a ubývat... No, myslela jsem, že budu muset látky ještě přiobjednat, ale nakonec nebylo třeba, měla jsem u Evky koupenou látku ze Stofu a hvězdnými soustavami na lem, ale vyšla mi i na došití samotného topu:-) Jen je na omak poznat, že je to opravdu jiná kvalita bavlny, pevnější, vyšší gramáže.
Celkem jsem do deky umístila deset hvězd, využila jsem poznatků z lekce, kterou zrovna měla Bell na svých nových stránkách Pepittaklub.
A na tvorbu bordur jsem využila trojúhelníkového pravítka, díky kterému jsem vytvořila různě vysoké lichoběžníky. To už by mohlo být k příběhu deky vše, takže už jen foto:-)))



 
A protože po takovém projektu jsem si musela spravit chuť i něčím malinkatým, přidávám foto jednoho kapesníčkovníku:-)

Děkuji všem, kteří dorolovali až sem:-)
H.

2 komentáře: