pátek 29. března 2024

Šicí sraz v Příboře 29. 3. 2024

Na naše šicí srazy jsme musely vyhledat nové zázemí. Bohužel/bohudík se ve Skotnici v multifunkčním sále čím dál častěji cvičí a přesouvat těžké stoly kvůli nám jednou za čas není žádná legrace.

Nové útočiště jsme nalezly v bývalé Základní škole Dukelská v Příboře. Tyto prostory jsou i nadále využívány širokou veřejností, neboť zde sídlí Luna, která pořádá kružky pro děti i dospělé. Když mě zde dnes manžel dovezl a pomohl mi odnést věci, nostalgicky si zavzpomínal ve své bývalé učebně. A milá paní Olinka nás provedla i po dalších místnostech.

Původně nás mělo šít osm žen, ale osud vše změnil a dorazily (i se mnou) pouze čtyři. Nemoci a hodně nepříjemný ranní úraz zaúřadovaly. Nám to nevadilo a vše jsme pro ostatní řádně otestovaly.-) 

Už ze startu Evka Zálešáková dovezla hotové výrobky pro Šití pro dobrou věc (charitativní prodej pro SONS). A ještě nás všechny podarovala materiálem, abychom samy příště nezahálely a něco dalšího přidaly.

 
Tady máte Evku přímo v akci. A podívejte se, pokud můžete, jaké má tematické náušnice:-)
 


 Než se pustíme do díla, ještě pohled na naši šicí dílnu.



Stroje připraveny, ruce nažhaveny, začínáme:-)))
První dokončenou věcí se stal tento parádní pytlíkobatůžek.

A hned po něm tyto skvělé tašky. Ty budou opět součástí charitativního prodeje pro SONS.


Mezitím se pracovalo i na nádherném patchworkovém ubrusu.
 
 

To nás tak inspirovalo, že jsme si říkaly, že nějaký další sraz budeme věnovat patchworku.

Ajka vydala tento týden nový návod na stojánek na tužky. Vzhledem k nedostatku času tyto nejsou hotové, ale určitě brzy budou:-)

Vně kočárkovina, uvnitř bavlněné plátno.

S Evkou jsme se vrhly na šití tašky Valentýna. Je celá z kočárkoviny. A tou je Evka hojně zásobována.

Má rozešitou domečkovou a kytičkovou, já fialovou a kávovou. Bohužel jsou pouze ve fázi rozpracování. Na dokončení si budou muset počkat na dalšší sraz:-)

 

 
Běhěm práce jsme se musely i posilnit. Já dnes přispěla těmito rovněž tematickými sušenkami (podle mého oblíbeného pořadu Buchty po ránu). Vykrajovátka mi věnovala Jamala, když mi posílala věci pro SONS (prý jako odměnu za nejvíce komentující osobu:-))) Jinak se dají zakoupit v obchůdku U Dvou medvídků zde.

Náš realizační tým vám přeje krásné svátky:-)

H.

4 komentáře: