pátek 1. listopadu 2013

Když se blíží termín...

...makám jako divá:-)
Jednou v klubu u Otylky byla vystavena fotografie japonské panenky. Vypadala nádherně. Dokonce měla variantu s dlouhými štíhlými končetinami a s typicky slovanskými tvary:-) Na žádost snad všech členek klubu Otylka (vlastním jménem Dagmar) střih vypracovala a poskytla jej i nám ostatním. A když už jsme jej měly, byl už jen krůček k vyhlášení soutěže, kdy bylo nutno panenku ušít do konce října.
Na počátku vypadala takto...
 
 Nic moc, co? No tak přidáme vlasy a obličej...
 
Nakonec i oblečení, aby nenachladla:-)
 
 Termín jsem sice stihla, ale trošku jsem tu svou holčinu ošidila. Třeba o vytvarování obličeje, čas tlačil, termín jsem chtěla stihnout, tak jsem jej pouze vyšila. Jednu nožku má bohužel trošičku delší, nějak jsem si ji při přišívání nepohlídala. Nu což, ani my lidé nejsme symetričtí, že?:-)
Garderoba snad do Vánoc taky přibude, uvidím, jak to vyjde. Nicméně podle přiloženého střihu oblečky moc nesedí, jsou té mé panence trošku těsné. Ještě že je vycpaná dutým vláknem, díky tomu se do nich vejde:-) Příště zkusím větší velikost. 
A protože je to holka inteligentní a sečtělá, vytvořila jsem i obal na knihu, aby ji nepoškodila.
 
 Že kecám? No jasné, ten bude patřit úplně jiné majitelce:-) Vlastně ... v tuto chvíli jej již má.
 
 Přeložky obalu jsou přichyceny gumičkami, aby byly flexibilnější:-)
Ale aby bylo jasno, u nás se jen netvoří, občas vyrazíme i ven! Naposledy jsme o víkendu zamířili na Bílou horu a její rozhlednu. Kdo je to my? Já, manžel a náš pes Rusty.
Manžel fotil, proto jej nevidíte:-) A copak to drží náš mazlíček v puse? Že by doutníček? No to ne, to jen tak šikovně nosil klacík v tlamě:-)
Po rozhledně jsme zamířili ještě do arboreta, budoucí botanické zahrady. Kromě skal, na které se může lézt (což i někteří využili) byste zde mohli vidět i labyrint.
 
 
Ještě bych ráda upozornila milé čtenářky (nebo klidně i čtenáře) na blog mé letité kamarádky Katky, která píše reportáže nejen o cestách do míst, kam se většina z nás asi nikdy osobně nepodívá:-)
Na závěr pohled na našeho nového návštěvníka, sousedovic psa, který nám zlikvidoval několik malých kačenek. Že byste to do něj neřekli?

9 komentářů:

  1. Hani jsi šikulka, panenka je nádherná!

    OdpovědětVymazat
  2. Hezká panenka:-). Asi tuším, kterou Katku máš na mysli i bez kliknutí na odkaz. ahoj a hezký víkend. Zuzana.

    OdpovědětVymazat
  3. No není ten svět malý?:-) Jak nás ten digitální svět hezky sbližuje:-) Krásný víkend i tobě:_)

    OdpovědětVymazat
  4. Tak jsem nakonec na ten odkaz na Katku klikla a zjistila jsem, že myslím jinou Katku - ale zase jsem našla další zajímavý blog. díky Zuzana

    OdpovědětVymazat
  5. Hehe, obal je můj .-) kachna kachně...a svět se točí jak má!!

    OdpovědětVymazat
  6. Hani je krásná. Povedla se Ti moc.

    OdpovědětVymazat
  7. Paaaani no krásna to slečna babika :-) Tak sa podarila. Ahoj a prajem krásne dni.

    OdpovědětVymazat
  8. Moc hezoučká, ale váš pesan mě dostal Hani, je totálně roztomilý:o).

    OdpovědětVymazat