sobota 9. listopadu 2013

Zástěrka pro kuchtičku-mininávod:-)))

Dnes to bude velmi stručné, protože při tvorbě této zástěrky jsem bohužel nefotila a pak jsem si uvědomila, že bych si někam měla alespoň zapsat míry, které jsem použila, až zas budu příště tvořit zástěrku pro přibližně stejně staré dítě:-)  (2-5let)
Jako materiál jsem použila bavlněnou kočičí látku (abych pokračovala v již rozdělaném setu) a proužkovanou laminovanou bavlnu, z níž už jsem šila jak zástěru pro dospěláka, tak prostírky na stůl.
Nejdříve jsem si připravila z laminované bavlny obrys budoucí zástěrky. Spodní linie má 51 cm a výška 45 cm. Abych udělala výkroj, vyměřila jsem si od spodní části 28 cm a 17 cm od okraje. Pro pěkný tvar jsem využila oblouk na krejčovském dřevěném metru-vypůjčeno ze  šicích potřeb mojí maminky:-)))
Šikmý proužek jsem si vyrobila dlouhý asi 310 cm (51 spodní část, výška 2 x 28 cm, 20 cm nad hlavou panenky, zavazování kolem krku a pasu je v celku- tedy 2 x 90 cm). Celý vystřihnutý základní obrys jsem olemovala a přes výkroje přišila společné zavazování pro krk i pas.
Ještě nám chybí kapsa, moje má rozměry 26 x 18 cm. Je ušita z dvojnásobně velké látky + přídavky na švy. Látku jsem přehnula napůl, lícními stranami k sobě, po okrajích prošila a nechala otvor na přetočení. V rozích odstřihneme přebytky, aby nás později nezlobily. Protočíme, přežehlíme, vrchní okraj kapsy jsem prošila delším stehem. Přiložíme k laminované bavlně a v dalších třech stranách prošijeme.
Nakonec už mi zbylo jen našít aplikaci, zvolila jsem panenku podobnou mým nedávno ušitým andělkám. Ale původně jsem ji viděla na zástěrkách v dílně Hama.
A to je asi tak vše, snad se tento návod bude hodit i někomu dalšímu. Pokud ji budu šít ještě jednou, slibuju, že i nafotím postup:-)

2 komentáře: