neděle 18. února 2018

Rudá hvězda pod sedinku a kapesníčkovníky

Už je to taková klasika-postupně si odkládám zbytky látek, nařežu potřebný rozměr na kapesníkovníky a materiál odložím bokem, dokud mi nevznikne menší hromádka, kterou pak najednou zpracuji. Takto vzniklo i těchto osm kousků. Fotila jsem je na "nové" stoličce a novém podsedáku.




Během týdne přinesl manžel domů  jakousi kovovou štokrli. A požádal mě, abych mu na ni ušila podsedák, aby mu nenastydla sedinka. Bylo mu jedno, jak bude vypadat, jen měla být aspoň trochu měkká. Ještě z legrace podotkl: "Klidně si pohraj s PW, prošij to, hlavně ať židlička nestudí."
Vzala jsem jej za slovo. Už nějakou dobu mi tu zcela bez užitku ležel bloček s hvězdou, který jsem kdysi šila do jedné deky. Ale nakonec jsem zhodnotila, že se mi nepovedl, do deky se nehodil. Ve výsledku mi evokoval symbol, který mi docela vadil, tak na pár let skončil ve skříni. Bylo mi líto jej jen tak vyhodit. Konečně tedy došlo i na něj. Dokonce i červenou kostičkovanou látku jsem dohledala.
Když jsem se pak se svým rychlodílem přišla manželovi pochlubit, jeho reakce mě malinko zarazila. "A to ti nevadí, že ji mám na pole?" No co dodat, v podstatě ne, já si šití užila a kdykoli mohu podsedák vyprat, ne:-))) Však je oboustranný:-)


Přeji krásný konec víkendu.
H.

5 komentářů:

  1. Krásne obaly na vreckovky, návod by nebol?
    A ten podsedák je super, krásne prevedenie, škoda aj na pole...
    Prajem ešte peknú nedeľu,
    A.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji:-)
      Návod je zveřejněn zde:
      http://www.hoksela.ic.cz/pagesnavody/navody17.htm

      Vymazat
  2. Opět pěkná sbírka obalů na kapesníky. A podsedáku je pole trochu škoda. M.

    OdpovědětVymazat
  3. Kapesníčkovník už jeden mám (kupovaný :D), ale podsedinkovník bych si nechala líbit :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Takže jsi jej nakonec nešila, ju? Já se ti nedivím, však ty umíš svůj čas zase využít kreativně jinak.

      Vymazat