sobota 9. března 2013

Mazanec jen o Vánocích? Nesmysl!


Aspoň tak to platí u nás. Pokud máte domácí pekárnu, určitě vyzkoušejte, mazanec je výborný.


Suroviny:
275 ml mléka
100g rozpuštěného másla nebo Hery
3 lžíce krystalového cukru
2 lžíce vanilkového cukru
1 lžička soli
500g polohrubé mouky
1 lžička sušeného nebo 1/4 čerstvého droždí
 
po zvukovém signálu přidáme rozinky (např. namočené v rumu) nebo kandované ovoce, později pak může být i nastrouhaná čokoláda, jinak se rozpustí a těsto bude hnědé.


Tento a řadu jiných receptů do pekárny najdete zde
Přeji dobrou chuť!
 

3 komentáře:

  1. Jůů, v pekárně jsem ho ještě nedělala, ale určo to hnedle dneska napravím ;-)

    OdpovědětVymazat
  2. jeeeej podaril sa :-)aj aj som ho piekla minulý týždeň, kuk na môj blog, presne ten istý recept používam aj ja.
    Pekný večer prajem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já už ho dělám pár let, je jednoduchý a chutný:-) A z jedné Hery vytvoříme během dvou týdnů o víkendech dva kousky:-)))

      Vymazat