sobota 24. srpna 2024

Šicí sraz v Příboře - 24. 8. 2024

Dnešní sraz se opět povedl. Ne že bych stihla ušít vše, co jsem chtěla, ale bylo příjemně, i když chvílemi trochu horko:-) No tak jsme se u práce maličko zapotily, co už:-))))

Přidávám krátkou reportáž z akce.

Hned po příjezdu jsem od Lenky dostala hromadu nákupních zašek pro SONS.


 
Evka Z. přidala další krásné kousky.


Toto je náš pracovní stůl s Janou K. Janča šila taštičku, pak si předšívala modrá srdíčka, kteá musí být ještě naplněna dutým vláknem a levandulí. Já se vrhla do karis bloku podle návodu z Eviklubu, který je nyní zcela zdarma.
 
Ručko šití od Evky P.


Tašky od Lenky v procesu.

Příprava dílu na karis blok od Bohdanky.


Patchworkový blok Ivky H.

 
Dokončené tašky od Lenky, nakonec vzniklo devět kousků a všechny věnovala pro SONS.
 
 
Hotový karis blok od Evky Z.
 


Dokončený kousek od Bohdanky.


Pár hotových kousků. Tři karis bloky zleva ještě nejsou dokončené, ale jsou moje:-)


Taštička od Jany K.

Snad všechny naše došité kousky:-)


Dnešní výrka karis bloků-všechny obrázkové jsou mé, na nch už mám nálepky, komu je chci dát:-)))


A další skoro hotový blok od Ivanky H.:-)

Doufám, že se s holkami zase brzy uvidíme:-)

H.

pátek 23. srpna 2024

Domove líbezný

Když jsem se vrhla do úklidu obývacího pokoje, napadlo mě, že je to také ideální příležitost konečně vytáhnout zakoupené materiály a trochu něco zpracovat. Nejpve přšly na řadu látky z Tanzánie. Ty jsem si pořídila letos poprvé, ale určitě ne naposledy. Vzala jsem dva různé kousky, první jsem zpracovala na ubrus na konferenční stůl a běhoun na televizní stolek. Materiál je to pevnější, hodně podobný českým látkám, přitom vzory jsou zcela jiné a originální.

 
 Černá látka je z mých starších zásob, konkrétně zakoupena v Báječném šití.



Na Vánoce jsem dostala chlupatinu, která byla určena na ušití potahů na gauč. Stará už dosloužila a potřebuji takové, které můžu každý týden bez problému rychle sundat a vyklepat, protože se u nás celkem dost práší.

Sedačka i dvojkřeslo tedy dostaly to své, ještě jsem chtěla kousek na židličku ke klavíru a polštář. Na dvojkřeslo jsem mohla přidat ještě tak dvacet čísel do šířky, ale co už. Zas třeba za deset až patnáct let, až se tyto budou rozpadat:-)

Materiál nakoupen v Kössu


A teď něco, co v poslední době ode mě vidíte často-opět něco na sebe:-)

Jedna sukně z panelu na půlkolovku od Janečků.




Bez kapsy by to snad ani nešlo:-)

Zítra máme další šicí sraz, takže další tvoření proběhne tam. Už se moc těším, je to vždy velmi příjemné setkání několika stejně postižených osob:-)

H.

neděle 18. srpna 2024

Výstava patchworku ve Valašském Meziříčí 2024

Včera jsem s manželem zavítala na maličkou patchworkovou výstavu ve Valmezu, jak se tady u nás říká. Letošní byla oproti předchozím ročníků výrazně skromnější, některé quilty byly vystaveny již v červnu ve Fulneku, tudíž scházel i ten inspirativní nádech pro nás ostatní, které jsme přijely. Zde ukázka některých kousků, které jsem vyfotila.











Doufám, že další ročník už bude opět bohatší nejen na samotné quilty, ale i na ty, které ještě nebyly ke zhlédnutí jinde.

H.